Recepten
Recepten Moussaka
Recepten Moussaka
Ingrediënten
- 500 gr aardappelen
- 2 grote aubergines
- 400 gr Manna bolognaisesaus
- 50 gr bloem
- 50 gr boter
- 500 ml melk
- 100 gr gemalen kaas
- Peper – zout – nootmuskaat
- Olijfolie
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
- Snijd de aubergines in de lengte in plakken van +- 1 cm dik.
- Bak de aubergineplakken in flink wat olijfolie in een grillpan.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Smelt voor de bechamel de boter in een steelpannetje.
- Voeg de bloem toe en meng tot een roux.
- Giet er vervolgens de melk bij en roer tot een gladde saus.
- Laat de saus even inkoken, voeg de helft van de gemalen kaas toe en breng daarna op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Neem een ovenschotel en smeer deze in met een laagje olijfolie.
- Leg de helft van de aubergineplakken op de bodem en verdeel er de aardappelschijfjes over.
- Schep er vervolgens de bolognaisesaus over en bedek met de resterende plakken aubergine.
- Overgiet het geheel met de bechamelsaus en bestrooi met de andere helft van de gemalen kaas.
- Plaats de ovenschotel 45 à 50 minuten in de oven op 180 graden.