Recepten
Recepten Gevulde pastaschelpen met ricotta en pesto
Recepten Gevulde pastaschelpen met ricotta en pesto
Ingrediënten
- 300 gr grote pastaschelpen
- 400 gr Manna bolognaisesaus
- 250 gr ricotta
- Parmezaanse kaas
- Basilicumblaadjes
- Basilicumpesto
- Peper – zout
Voor de basilicumpesto:
- 20 gr verse basilicumblaadjes
- 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 30 gr geroosterde pijnboompitten
- 50 ml olijfolie
- Peper – zout
Bereidingswijze
- Kook de pastaschelpen gaar in gezouten water. Giet ze af.
- Meng de ricotta met enkele blaadjes fijngehakte basilicum, peper en zout.
- Neem een grote ovenschotel en bedek de bodem met een laagje van de bolognaisesaus.
- Zet er de pastaschelpen in en vul ze met het ricottamengsel.
- Zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven op 180 graden.
- Doe ondertussen de ingrediënten voor de basilicumpesto in de hakmolen en mix fijn.
- Haal de pastaschelpen uit de oven en verdeel er nog de pesto over.
- Werk af met blaadjes verse basilicum.