Recepten

Recepten Kip met pittige groentensaus
Recepten Kip met pittige groentensaus
kip met pittige groentensaus recept

Ingrediënten:

  • 1 pot Manna Groentesaus
  • 600 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • kippenkruiden
  • peper en zout
  • 250 g rijst

 

Bereidingswijze:

  • Snij de kip in blokjes.
  • Snipper de sjalot en het knoflook fijn
  • Verhit de zonnebloemolie in een hoge braadpan of een wok en bak de kippenblokjes goudbruin.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg Manna Groentesaus toe en meng goed
  • Bestrooi met de sjalot en het knoflook.
  • Kruid met kerriepoeder en kippenkruiden.
  • Dek af en laat alles 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  • Haal de laatste 5 min. het deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken.
  • Kook ondertussen de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water.
  • Giet af.
  • Dresseer alles op een bord en kruid bij naar eigen smaak.