Recepten

Recepten Shaksuhuka
Recepten Shaksuhuka

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 350 gr Manna bolognaisesaus
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 eieren
  • 1 handje groene kruiden (basilicum, koriander, oregano, peterselie, …)
  • 1 ciabatta
  • 1 avocado
  • 1 tl chili flakes
  • Olijfolie

 

Bereiding

  • Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan op het vuur.
  • Fruit er de look in aan en voeg vervolgens de bolognaisesaus toe.
  • Verwarm zachtjes en voeg er nog komijn en paprikapoeder aan toe.
  • Maak vier kuiltjes in de saus en breek er de eitjes in.
  • Zet een deksel op de pan en laat 5 à 7 minuten pruttelen zodat de eitjes kunnen stollen.
  • Snijd de ciabatta ondertussen in dunne sneetjes.
  • Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Bestrooi de shakshuka met de groene kruiden en de chiliflakes.
  • Leg er de plakjes avocado bovenop.
  • Serveer met de sneetjes brood.