Recepten
Recepten Shaksuhuka
Recepten Shaksuhuka
Ingrediënten
- 1 teentje look
- 350 gr Manna bolognaisesaus
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 4 eieren
- 1 handje groene kruiden (basilicum, koriander, oregano, peterselie, …)
- 1 ciabatta
- 1 avocado
- 1 tl chili flakes
- Olijfolie
Bereiding
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan op het vuur.
- Fruit er de look in aan en voeg vervolgens de bolognaisesaus toe.
- Verwarm zachtjes en voeg er nog komijn en paprikapoeder aan toe.
- Maak vier kuiltjes in de saus en breek er de eitjes in.
- Zet een deksel op de pan en laat 5 à 7 minuten pruttelen zodat de eitjes kunnen stollen.
- Snijd de ciabatta ondertussen in dunne sneetjes.
- Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
- Bestrooi de shakshuka met de groene kruiden en de chiliflakes.
- Leg er de plakjes avocado bovenop.
- Serveer met de sneetjes brood.